Τα επόμενα προγραμματισμένα μαθήματα θα γίνουν στο Yoga Studio | Χώρο Επίγνωσης Δόνησις, Σαπφούς 32, Καλλιθέα, τις εξής ημερομηνίες και ώρες:

5, 12 και 19 Δεκεμβρίου 2018, 20.30-22.30.

Η κράτηση είναι απαραίτητη λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Επικοινωνία στο inbox της Σελίδας Movement Medicine Greece στο facebook. Μπορείτε, επίσης, να εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα.

Δείτε παρακάτω την περιγραφή των μαθημάτων.

***

The Dance of Yin and Yang

Κύκλος ανοιχτών μαθημάτων κίνησης Movement Medicine με την Μαρία Βαρελά

Embodied Movement • Meditation • Somatic expression

Ενσώματη κίνηση • Διαλογισμός • Σωματική έκφραση

Το Movement Medicine είναι μια πρακτική διαλογισμού μέσω της κίνησης που βοηθάει σώμα και νου να αποφορτίσουν με φυσικό τρόπο το άγχος και τις εντάσεις της καθημερινότητας, να απελευθερωθούν από την κούραση ή την ατονία και να ζωντανέψουν.

Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε το σώμα μας να εκφραστεί. Και μέσα από αυτή την εμπιστοσύνη, ανακαλύπτουμε μέσα μας ηρεμία, φροντίδα, καθαρότητα, εστίαση αλλά και πιο βαθιά σύνδεση με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας.

Βήμα-βήμα, καλλιεργούμε εσωτερικές πηγές υποστήριξης για τη ζωή μας, χωρίς να περιμένουμε τις «ιδανικές συνθήκες» για να είμαστε αυτό που είμαστε, να μοιραστούμε ό,τι έχουμε να μοιραστούμε και να πάμε εκεί που θέλουμε να πάμε.

Σε ποιους/ποιες απευθύνεται;

Σε ανθρώπους με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποσυμπίεσης και αναζωογόνησης – αλλά και βαθιά περιέργεια και ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, τη δημιουργικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

Δεν απαιτείται καμία πρότερη εμπειρία με το χορό, καμία ιδιαίτερη σωματική κατάσταση (μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος) και δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας, σημειωματάριο και στυλό – και, κυρίως, τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Τα μαθήματα συνδέονται μεταξύ τους, καθώς ακολουθούν ένα κοινό θεματικό νήμα, αλλά είναι αυτοτελή και μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος/α με όποια συχνότητα επιθυμεί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα μαθήματα για τον Οκτώβρη και το πρώτο μισό του Νοέμβρη θα γίνουν στο χώρο A KIN Art Space, Σαρρή 14, Ψυρρή, τις εξής ημερομηνίες και ώρες:

Δευτέρα 15, 22 και 29 Οκτωβρίου 2018, 18.30-20.00.

Δευτέρα 5 και 12 Νοεμβρίου 2018, 18.30-20.00.

Δείτε παρακάτω την περιγραφή του μαθήματος.

***

Awakening the Dancer | Ανοιχτό μάθημα Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά

σώμα • αναπνοή • μουσική • κινητική έκφραση

αποφόρτιση • επίγνωση • έμπνευση • σύνδεση

Τι κάνουμε;
Αναπνέουμε, ακολουθούμε το σώμα μας και το αφήνουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.

Πώς γίνεται αυτό;
Μέσα από επιλεγμένη μουσική και ξεκάθαρη καθοδήγηση, φέρνουμε την επίγνωσή μας σε ό,τι είναι ζωντανό στο σώμα (εμπειρίες, σκέψεις, συναισθήματα, μνήμες…). Το βοηθάμε να αφυπνιστεί, να μας «σχηματίσει» και να εκφραστεί μέσα από την κίνηση, χωρίς να προσπαθούμε να ακολουθήσουμε συγκεκριμένες φόρμες.
Δίνουμε, απλώς, χώρο στο σώμα να μας δείξει τι είναι αληθινό για μας την κάθε στιγμή – και μετουσιώνουμε αυτή την αλήθεια σε κινητική δημιουργία και έκφραση.

Σε τι μας βοηθάει;
Η κινητική έκφραση αποφορτίζει τις σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές εντάσεις. Μας μαθαίνει πώς να ερχόμαστε σε καθαρότερη επαφή με ό,τι είναι ουσιαστικό μέσα μας, να συνδεόμαστε με τη ζωντάνια μας και να ανοίγουμε καινούριους δρόμους στο χορό και στη ζωή μας.

Σε ποιους/ποιες απευθύνεται;
Σε ανθρώπους με ενδιαφέρον να εξερευνήσουν τη δική τους κίνηση. Δεν απαιτείται καμία καμία ιδιαίτερη σωματική κατάσταση (πάμε μόνο μέχρι εκεί που μας επιτρέπει το σώμα μας), καμία πρότερη εμπειρία με το χορό και δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας και τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Τα μαθήματα συνδέονται μεταξύ τους, καθώς ακολουθούν ένα κοινό θεματικό νήμα, αλλά είναι αυτοτελή και μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος/α με όποια συχνότητα επιθυμεί.

Πληροφορίες
Η κράτηση είναι απαραίτητη λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Επικοινωνία στο inbox του Movement Medicine Greece ή εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα.