Movement Medicine • Αφυπνίζοντας το Σώμα

με τη Μαρία Βαρελά στο Vimarsa Yoga Studio (Γέρακας)

* Ενημέρωση 02.11.2020: Εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων, το προγραμματισμένο mini workshop αναβάλλεται. Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία το συντομότερο. *

Το Vimarsa Yoga Studio και το Movement Medicine Greece με χαρά σας προσκαλούν σε ένα mini workshop διαλογισμού μέσω της κίνησης, σχεδιασμένο να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στο σώμα μας και να επιτρέψουμε να μας καθοδηγήσει η ευφυία του – στο πάτωμα και στη ζωή μας.

Τι είναι;

Το Movement Medicine είναι μια συναρπαστική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με το mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακούσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση και έκφραση.

Τι κάνουμε;

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση, δίνουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας και ακολουθούμε το κινούμενο σώμα. Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, αποφορτίζουμε κι επεξεργαζόμαστε, με φυσικούς τρόπους, ό,τι μας βαραίνει ή μας έχει δημιουργήσει περισσότερη πίεση αυτή την πρωτόγνωρη εποχή. Παρα-κινούμε το σώμα να αφυπνιστεί, το νου να εστιαστεί κι αφήνουμε τις αισθήσεις να μας «σχηματίσουν». Μετουσιώνουμε την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση που απελευθερώνεται και μας απελευθερώνει. Βήμα-βήμα (κυριολεκτικά), ερχόμαστε σε πιο βαθιά επαφή με τον εαυτό μας και δοκιμάζουμε να συνδεθούμε διαφορετικά με τους ανθρώπους γύρω μας, ανοίγοντας δρόμους για ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε.

Πού απευθύνεται;

Απευθύνεται σε ενήλικες με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης∙ μαζί με βαθιά περιέργεια κι ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, την εκφραστικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

– Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος.

– Χρειάζεστε: ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα∙

αν δεν θέλετε να χορέψετε ξυπόλυτοι/ες, καλτσάκια ή παπούτσια μόνο για το χώρο∙

το νεράκι σας∙

σημειωματάριο και στυλό – και κυρίως τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Πρακτικές πληροφορίες

Ημερομηνία και ώρα • Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, 18.00-20.30. (Είναι καλό να φροντίσετε να είστε στο χώρο τουλάχιστον 10′ με 15′ πριν από την έναρξη. Ξεκινάμε στην ώρα μας.)

>>> Λόγω των συνθηκών, οι θέσεις είναι περιορισμένες και η συμμετοχή γίνεται μόνο με προηγούμενη κράτηση και προπληρωμή. Δίνονται δύο επιλογές τραπεζών. Για κατάθεση/μεταφορά από τρίτη τράπεζα, τα έξοδα βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Σε περίπτωση ακύρωσης από εσάς, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

Κόστος • €20 (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ).

Χώρος διεξαγωγής • Vimarsa Yoga Studio, Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 60, Γέρακας.

Επικοινωνία, πληροφορίες και κρατήσεις • info@vimarsayoga.gr & 6938 085095 και movement.medicine.greece@gmail.com & 6998 729988.