Μέσα από τις Στάχτες ~ Ένα εργαστήρι movement medicine με τη Rosie Perks

Χορεύοντας για την αγάπη και τη ζωή στην απώλεια

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ & ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ
Η απώλεια και η θλίψη που αυτή φέρνει αποτελούν, όπως δείχνει η ανθρώπινη εμπειρία, αναπόσπαστο κομμάτι της ικανότητάς μας να αγαπάμε. Παρόλο που η θλίψη μπορεί να είναι επώδυνη, μπορούμε να τη ζήσουμε με μια απίστευτη αίσθηση γιορτής, νιώθοντας την αγάπη μας για αυτό που έχουμε χάσει. Αυτό το εργαστήρι είναι μια ευκαιρία να κάνουμε ακριβώς αυτό: να επιτρέψουμε να υπάρχει και ο πόνος και η χαρά μέσα στη θλίψη που βιώνουμε, προσωπικά και συλλογικά.

Θα χορέψουμε για να έρθουμε ολοκληρωτικά μέσα στο σώμα μας, αφυπνίζοντας την ικανότητά μας να κινούμαστε μαζί και μέσα από οτιδήποτε ζει μέσα στη θλίψη μας. Παραδίνοντας τον εαυτό μας, όπως ζητάει η θλίψη, και ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας την απόγνωση που μπορεί να φέρει, χορεύουμε μαζί της για να βρούμε τη δημιουργικότητα και τη ζωή που περιμένει να μεγαλώσει από τις στάχτες της απώλειάς μας. Ο χορός μας θα υποστηριχθεί και θα εδραιωθεί με δημιουργική έκφραση και καθρέφτισμα.

Η θλίψη μπορεί να πάρει πολλές μορφές, δεν έχει σύνορα, δεν κάνει συγκρίσεις ούτε διακρίσεις. Απλώς υπάρχει σαν κομμάτι της πολύτιμης ανθρωπιάς μας. Όποια κι αν είναι η σχέση σας με τη θλίψη, είτε είναι προσωπική απώλεια, πόνος για τον κόσμο που ζούμε, πολιτισμική ή κληρονομημένη λύπη είτε απλή περιέργεια, είστε πολύ ευπρόσδεκτες/οι σε αυτό το τριήμερο.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια
Αυτό το εργαστήρι γεννήθηκε μέσα από τη μακρά προσωπική εμπειρία, και κατά κάποιο τρόπο μαθητεία, της ίδιας της Rosie με το πένθος και τη θλίψη. Το σύνολο της διδασκαλίας της βασίζεται σε μια μακρόχρονη και μεστή σχέση με το χορό, στην κατανόησή της για την ανθρωπιά που μας ενώνει και σε μια δυνατή αγάπη για τη Γη κι όλα τα όντα που την κατοικούν. Προσφέρει ένα χώρο ασφαλή, χωρίς κριτική, και καθοδηγεί με ευαισθησία και σαφήνεια.

Η Rosie είναι μια δασκάλα με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του School of Movement Medicine και ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του Συλλόγου Πιστοποιημένων Διδασκόντων του Movement Medicine – movementmedicineassociation.org. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ιστοσελίδα της: dance-scapes.com.

*Η συμμετοχή σε αυτό το εργαστήριο προσμετράται στις προαπαιτούμενες ώρες για τα εντατικά εργαστήρια και το πρόγραμμα μαθητείας του School of Movement Medicine.

Μαρτυρία

«Η διαισθητική και αγαπητική υποστήριξη της Rosie επιτρέπει να αναπτυχθεί μια ξεχωριστή αίσθηση εμπιστοσύνης, ασφάλειας και “άδειας” για έκφραση.» Lindsey Talbott

Πρακτικές πληροφορίες

Ημερομηνίες: Παρασκευή 25/1/2019, 19:00-21.30 | Σάββατο 26/1/2019, 10.00 – 18.00 & Κυριακή 27/1/2019, 10.00 – 16.30
Αθήνα: Ο χώρος θα ανακοινωθεί κοντά στην ημερομηνία του σεμιναρίου
Επικοινωνία και κράτηση θέσης: movement.medicine.greece@gmail.com | Facebook: Movement Medicine Greece